Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi







 Program Başkanı Mesajı




Sevgili öğrenci adaylarımız,
 
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı Gıda İşleme Bölümü altında 1 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisinden oluşan ana kadrosu ve programımızda ders veren diğer değerli hocalarımızla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bulunmaktadır.

Türkiye’de ve dünyada her zaman ön planda olan gıda konusu canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ne kadar önemli ise kaliteli ve uygun şartlarda üretilip tüketiciye sunulması da o kadar önemlidir. Artan nüfusla birlikte kaliteli ve güvenli gıdaya olan ihtiyaç sürekli olarak artış göstermektedir. Bu sebeple gıda bilim ve teknolojisi ile uğraşan, teknolojiye uyum sağlamış, bilgili, yetkin, yenilikçi, yaratıcı bilim insanlarına ihtiyaç vardır. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile değişime ve gelişime uydurmak ancak iyi bir ekip ile başarılabilir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı olarak amacımız her türlü gıda maddesi ile bunlarla temasta bulunan tüm madde ve malzemeler hakkında bilgiye sahip olan, gıda laboratuvarlarında gerekli kalite, kontrol ve analizleri yapabilen ''Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi teknikerleri'' yetiştirmektir.

Bu amaç doğrultusunda programımızda Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojileri, Meyve ve Sebze Teknolojisi gibi temel derslerin yanında Laboratuvar Teknikleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kimyası ve Biyokimyası, Gıda İşleme İlkeleri, Fermantasyon Teknolojisi, Enstrümental Gıda Analizleri gibi alanlarda dersler verilmektedir.

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olan öğrencilerimiz kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dâhil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, gıda denetim ve kontrol hizmetlerini yürütebilirler. Ayrıca kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda gıdaların mikrobiyolojik analizi ile ilgili laboratuvarlarda çalışma olanağına sahip olabilirler.

Konusunda deneyimli akademik kadrosuyla güncel müfredatıyla programımıza bu eğitim-öğretim yılında başlayacak olan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.


 
Dr. Öğr. Üyesi Negin Azarabadi
Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Program Başkanı
Gıda İşleme Bölüm Başkanı