Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri teorik derslerin dışında sektör profesyonelleriyle bir araya geldikleri pratik dersler ile alanında dünyadaki güncel gelişmeleri takip eden, hayat boyu öğrenme prensibini benimsemiş, estetik bakış açısına sahip, iletişim yeteneği güçlü, el becerileri gelişmiş, girişimci, yenilikçi, ekonomik, sosyo-kültürel sürdürülebilirliği hedefleyen profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

Ayrıca bu alanda hizmet veren firmalarla, kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile öğrencilerimizin yaparak ve hizmet ederek öğrenmelerini, mesleklerinde yaratıcı çözümler bulmalarını, reel sektörü tanımalarını ve sosyal ilişkiler kurmalarını sağlamaktayız. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü olarak mesleki yeterlilik dışında kazandırdığımız diğer niteliklerle öğrencilerimizin mezuniyet sonrası karşılaşabilecekleri engelleri de ortadan kaldırmaktayız. Geleceğin en fazla talep görmeye aday sektörlerinden birinde uzmanlaşmak için Saç Bakımı ve Güzellik Bölümü’nü tercih edebilirsiniz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

2. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri müfredatı, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri alanında başarılı olmaları için gerekli olan teorik ve uygulamalı çeşitli programlar sunulmaktadır.

Birinci sınıf mesleki anatomi ve fizyoloji, kozmetik ve saç şekillendirme gibi dersler hem teorik hem de uygulamalı olarak verilmektedir.

İkinci sınıfta ise Makyaj, El-Ayak Tırnak bakımı, Saç Kesim ve Renklendirme, İmaj ve Stil Danışmalığı gibi derslerine odaklanılır.

3. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Kimya gibi bölümlere girmeye hak kazanır.

4. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programını kimler seçmelidir?

Saç bakımı ve güzellik hizmetleri programını tercih etmeyi düşünen öğrencilerde kendini görsel olarak ifade etmeyi seven, güncel trendleri takip eden, estetik bakış açısına sahip, iletişim yeteneği güçlü, el becerileri gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, yenilikçi fikirler üretebilmesi aranan başlıca özellikler arasında yer almaktadır.