Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Çocuk Gelişimi

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı’nın amacı, 0-6 yaş arası gerek normal gelişim gösteren, gerek özel gereksinimli çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi yetiştirmektir. Çocuk Gelişimi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Çocuk Gelişimi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Çocuk Gelişimi alanında önlisans eğitim verilen yüksekokullardan mezun olan öğrenciler; aldığı eğitim doğrultusunda okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında usta öğretici yada yardımcı öğretmen statüsünde çalışabilirler. Çocuk kliniklerindeki oyun odalarında tedavileri süren çocukların gelişimini desteklemek amacıyla lisans mezunu Çocuk Gelişimcisinin hazırladığı programı uygulayabilirler.
  1. Çocuk Gelişimi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Çocuk Gelişimi Programı müfredatındaki tüm dersler önlisans düzeyindeki bir öğrencinin mezun olduktan sonraki yeterliliği düşünülerek belirlenmiştir. Müfredattaki tüm dersler, ilgili dersin uzman öğretim elemanı tarafından verilmekte, dersler görsel materyaller, vaka analizleri gibi teknikler kullanılarak çoğu zaman interaktif devam etmektedir. Gerek dönem içinde gerek yaz döneminde yapılan stajlar öğrencilerin teorik bilgilerinin pratiğe aktarılmasını sağlamakta ve onları iş yaşamına hazırlamaktadır.
  1. Çocuk Gelişimi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Çocuk Gelişimi Programını tamamlayan adaylar; Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümlerine DGS ile dikey geçiş yapabilirler.
  1. Çocuk Gelişimi Programını kimler seçmelidir?
Çocuk Gelişimi Programı, çocuklara saygı ve sevgi ön koşulu olan, her koşulda çocuğun yüksek yararını düşünebilecek, ilgili durumlarda uygun yönlendirmeyi yapabilme becerisine sahip, bilgiyi transfer edebilen, alandaki yenilikleri takip etme isteği duyan ve iletişim becerilerini geliştirebilen bireylere uygun bir meslek grubudur.