Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Ameliyathane Hizmetleri

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ameliyathane Hizmetleri Programı’nın amacı, ameliyathanede kullanılan alet ve malzemenin ameliyata hazır hale getirilmesine, cerrahi ekibe malzeme sağlanmasına ve ameliyathane ortamının ameliyatın özelliğine göre uygun hale getirilmesine yönelik iş ve eylemleri yapan ve ameliyata giren ekipte yer alıp uygulama açısından destek veren, bilgili, deneyimli sağlık personeli yetiştirmektir. Ameliyathane Hizmetleri Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Ameliyathane Hizmetleri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Program mezunları Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı tedavi kurumlarının Ameliyathane ve Ameliyathaneye bağlı birimlerinde (Sterilizasyon Üniteleri..) “Ameliyathane Teknikeri” unvanı ile çalışabilirler.
  1. Ameliyathane Hizmetleri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Öğrenciler Ameliyathane Hizmetleri programında ilk dönem itibariyle insan vücudunu tanıma ve tıbbi terimleri öğrenme ile (anatomi, fizyoloji, tıbbi terminoloji) başlanır, beraberinde ameliyathaneyi tanımaya yönelik ameliyathane teknolojisi ve hastalıkları öğrenmek amacıyla cerrahi hastalıklar dersi alınır. Sonraki dönem ameliyathane uygulamalarını öğrenmeye yönelik laboratuvar dersleri ve Farmakoloji, Anestezi gibi derslerle alanı daha iyi kavrama sağlanır. Yaz stajı ve dönem içi stajları ile sahada teorik bilgiler birleştirilir.İkinci yıl Ameliyathanede Organizasyon, Mikrobiyoloji ve öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alan dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur. Bu sayede kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikler de edinmiş olurlar.
  1. Ameliyathane Hizmetleri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Ameliyathane Hizmetleri Programını tamamlayan adaylar; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Ameliyathane Hizmetleri Programını kimler seçmelidir?
  • Problem çözme becerisine sahip
  • İletişim becerileri yüksek
  • Ekip çalışmasına yatkın
  • İnsan sağlığına ve etik değerlere önem veren
  • Soğukkanlı
  • Cesaretli, doğru ve hızlı karar verebilen
  • Sorumluluk duygusuna sahip
  • El-göz koordinasyonu gelişmiş
  • Fen bilimlerinde başarılı olup cerrahi alana ilgi duyan kişiler seçebilir.