Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi sürecinin takibinde hayati rol oynayan tıbbi görüntüleme cihazlarını kullanabilen, tıbbi görüntüleme teknikerlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

Tıbbi görüntüleme teknikleri her dönemde büyük ihtiyaç duyulan temel alanlardan biridir.

Teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan görüntüleme cihazlarının artışı ile bu cihazları kullanan tekniker sayısının da artışına ihtiyaç duyulmaktadır.  Alandaki gelişmeler ve daha etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunlarının iş fırsatlarını artıracaktır.

2. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı müfredatı, öğrencilere Tıbbi Görüntüleme alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar.

Birinci sınıfta, anatomi, fizyoloji, tıbbi ve radyobiyolojik terminoloji gibi temel sağlık bilimleri ile ilgili derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere Tıbbi Görüntüleme alanında sağlam bir temel sağlar. İkinci sınıfta ise kontrast madde ve uygulamaları ve Kesitsel Anatomi gibi derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alan dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur.

3. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır.

4. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını kimler seçmelidir?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programını tercih etmeyi düşünen öğrencilerde sağlık alanına meraklı, güncel gelişmeleri takip eden, hastanelerin radyoloji biriminde çalışmayı isteyen, analitik düşünebilen, insan sağlığına ilgili, sabırlı ve dayanıklı, matematik ve fizik becerileri gelişmiş olması aranan başlıca özellikler arasındadır.