Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı olarak, sağlık sektöründe belgelerin doğru ve düzenli bir şekilde yönetilmesini sağlayan profesyoneller yetiştirmekten gurur duyuyoruz. Programımızda, öğrencilerimiz tıbbi terminoloji, sağlık yönetimi ve bilgi teknolojilerini bir araya getirerek, hasta kayıtlarının ve tıbbi belgelerin etkin ve verimli bir şekilde nasıl yönetileceğini öğretiyoruz.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

Elektronik sağlık kayıtları sağlık bilgi sistemleri ve veri analitiği gibi alanlardaki gelişmeler, mezunlarımızın iş piyasasında daha fazla talep görmesini sağlayacaktır. Ayrıca, hasta gizliliği ve veri güvenliği konularındaki yasal düzenlemeler ve standartlar, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında uzmanlaşmış profesyonellere olan ihtiyacı artıracaktır. Programımız, bu değişen ihtiyaçlara cevap verebilmek için müfredatını sürekli güncelleyerek, öğrencilerimize en güncel bilgileri sunmayı amaçlamaktadır.

2. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

Öğrencilerimiz ilk yıl boyunca, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun tüm bölümlerinde ortak olarak okutulan “Tıbbi Terminoloji, Anatomi ve Fizyoloji, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, İletişim Becerileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri” gibi gerekli temel dersleri alırlar. İkinci yıldan itibaren, öğrencilerimiz bu branş için gerekli zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli dersler de almaya başlamaktadır. Bu kapsamda, tüm yüksekokula açılan seçmeli derslerle birlikte disiplinlerarası eğitime olanak sağlanır. Ayrıca, öğrencinin dünya bakışını güçlendirmeye ve ek beceriler kazandırmaya yönelik sosyal seçmeli derslerle de farklı konularda eğitim alırlar.

3. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan İşletme, Sağlık Yönetimi ve Uluslararası İşletme Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır.

4. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programını kimler seçmelidir?

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programını tercih etmeyi düşünen öğrencilerde hasta ve hasta yakınları ile sağlıklı iletişim kurabilecek, düzgün bir diksiyona sahip, soğukkanlı, hoşgörülü, zamanı etkin kullanabilen, organize etme kabiliyeti gelişmiş olması aranan başlıca özellikler arasındadır.