Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Radyoterapi

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Radyoterapi Programı olarak öğrencilerimize öncelikle tedavi edecekleri kişiyi anlayabilmeleri için, insan bedeni hakkında genel bilgileri; insan vücudunun normal işleyişi ve organ sistemlerini, solunum, sindirim, dolaşım, sinir sistemi, endokrin sistem, üriner sistem ve kas-iskelet sistemini öğretiyoruz.
Çeşitli alan derslerimiz ile kanserin nasıl bir hastalık olduğunu, kanser tiplerini, radyoterapinin nasıl bir tedavi yöntemi olduğunu, tedavi süresince kullanılan cihaz ve ekipmanların efektif kullanımını, hastaya yaklaşım yöntemlerini ve etik kuralları aşılıyoruz. Bu yolda, öğrencilerimizin bilgilerini ve tedavi yeteneklerini geliştirmek ve sınırlarını zorlamaları için ilham verici ortamlar sağlamaya çalışıyoruz.

Radyoterapi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Radyoterapi  Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak sürekli gelişen onkoloji cihazları ve onkoloji birimlerinin sayısındaki artış bu alanda çalışacak personel sayısının da artışına ihtiyaç duyulmaktadır.

Radyoterapi mezunlarına olan talep, kanser tedavisinde radyoterapi yönteminin kullanımının artmasıyla birlikte artmaya devam edecektir. Radyoterapi teknolojilerindeki gelişmeler ve daha etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi, Radyoterapi mezunlarının iş fırsatlarını artıracaktır.

2. Radyoterapi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

Radyoterapi Programı müfredatı, öğrencilere Radyoterapi alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar.

Birinci sınıfta, anatomi, fizyoloji, biyoloji gibi temel sağlık bilimleri ile ilgili derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere Radyoterapi alanında sağlam bir temel sağlar.

İkinci sınıfta ise Radyoterapi Fiziği ve Röntgen Cihaz Yapısı gibi derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alın dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur.

3. Radyoterapi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır

4. Radyoterapi Programını kimler seçmelidir?

Radyoterapi programını tercih etmeyi düşünen öğrencilerde sağlık alanına meraklı, güncel gelişmeleri takip eden, hastanelerin radyasyon onkolojisi biriminde çalışmayı isteyen, analitik düşünebilen, insan sağlığına ilgili, sabırlı ve dayanıklı, matematik ve fizik bilgisi gelişmiş olması aranan özellikler arasındadır.