Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Ortopedik Protez ve Ortez

Aday Öğrenci

Ortopedik Protez ve Ortez Programının amacı hastadan ölçü alabilen, aldığı ölçü modelini işleyebilen, protez veya ortez haline getirebilen, hastanelerde Ortopedi Teknikeri olarak alanının gerektirdiği sorumlulukları üstlenebilecek teknik elamanlar yetiştirmektir.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Ortopedik Protez ve Ortez Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Ortopedik Protez ve Ortez teknikerliğinin kadrosu hastanelerde Sağlık Teknikeri olarak bulunmaktadır. Bu konuda faaliyet gösteren özel işyerlerinde de yetişmiş elemana ihtiyaç vardır. Ayrıca meslek elemanlarının kendi işyerini açma şansı da bulunmaktadır. Sürekli gelişen ve teknolojik gelişmeyle kendini yenileyen bir dal olduğundan bu alandaki yetişmiş personel ihtiyacı giderek artmaktadır.
  1. Ortopedik Protez ve Ortez Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek YÜksekokulu, Ortopedik Protez ve Ortez Programı’ndan mezun olabilmek için toplam 120 AKTS’lik ders yükünü tamamlamak gerekmektedir.
Ortopedik Protez ve Ortez Programı, öğrencilere ortopedik cihazlar alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar. Birinci sınıfta, Anatomi ve Fizyoloji gibi temel bilim derslerinin yanı sıra temel Ortopedik Alçılama Teknikleri ve Ortopedik Patolojiler gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere protez ve ortez tasarımı ile uygulamaları konusunda sağlam bir temel sağlar. Ayrıca, atölye çalışmaları ve klinik uygulamalar gibi pratik becerilerin kazanılmasını sağlayan uygulamalı dersler de bulunur.
Mesleki Teknoloji ve Protez Ortez Kliniği derslerinin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla seçmeli dersler de sunulur. Bu dersler arasında Biyomekanik, Kinezyoloji ve Psikolojiye Giriş gibi dersler yer alır. Ayrıca, İlk Yardım ve Rehabilitasyon gibi destekleyici dersler de programda bulunmaktadır. Bu sayede, öğrenciler hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de genel olarak kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikleri edinirler.

1. Ortopedik Protez ve Ortez Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Ortopedik Protez ve Ortez Programını tamamlayan adaylar;   ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ, BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ , ERGOTERAPİ , FİZYOTERAPİ VE RAHABİLİTASYON , ORTEZ VE PROTEZ , SAĞLIK YÖNETİMİ bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Ortopedik Protez ve Ortez Programını kimler seçmelidir?
Empati yeteneği kuvvetli,
İnsanlar ile iletişim becerisi yüksek
Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelere ilgili
Araştırma yeteneğine sahip,
El becerisi yüksek kişiler için uygun bir tercih olabilir.