Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Fizyoterapi

Aday Öğrenci

Fizyoterapi programı alanında edindiği bilgi birikimini pratikle birleştirebilen, bilimsel düşünce sistemini benimsemiş, alanın kavram ve ilkelerini anlayabilmiş, eksikliği duyulan fizyoterapi teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadırFizyoterapi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Fizyoterapi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcut olup yeni doğandan yetişkin ve yaşlılara kadar tüm yaş gruplarına fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist denetiminde gerekli profesyonel fizik tedavi hizmeti verebilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde
hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

1. Fizyoterapi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Fizyoterapi Programı müfredatı, öğrencilere insan anatomisi, fizyolojisi, hareket bilimi ve rehabilitasyon prensipleri gibi temel bilgileri sağlamanın yanı sıra klinik beceriler ve uygulamalı deneyimler kazandırmayı amaçlar. Bu müfredat, öğrencilerin fiziksel terapi ve rehabilitasyon alanında yetkinlik kazanmalarını ve etkili bir şekilde hasta bakımı sağlamalarını hedefler.
Fizyoterapi müfredatı, öğrencilere sağlık bilimleri, hareket bilimi ve klinik becerileri entegre ederek onları Fizyoterapi alanında başarılı bir kariyere hazırlar. Bu müfredat, öğrencilerin teorik bilgiyi uygulamaya dönüştürmelerini, hasta odaklı bir yaklaşım benimsemelerini ve etkili bir şekilde hasta bakımı sağlamalarını sağlar.

1. Fizyoterapi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Fizyoterapi Programını tamamlayan adaylar; ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ
ERGOTERAPİ, FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON, HEMŞİRELİK,SAĞLIK YÖNETİMİ bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

1. Fizyoterapi Programını kimler seçmelidir?
  • Sağlık konularına ilgili
  • El becerilerinin iyi
  • İnsanlara yardım etmekten keyif alan
  • Hastalarla karşı sabırlı ve dikkatli