Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği Programı; Elektronik sağlık kayıtları, hasta bilgi yönetim sistemleri, uzaktan sağlık hizmetleri, mobil sağlık uygulamaları, yapay zekâ destekli teşhis sistemleri ve büyük veri analitiği gibi dijital sağlık teknolojilerini etkin biçimde kullanabilen, sağlık bilişimi ile tıbbi hizmet süreçlerine hâkim, disiplinler arası bilgi ve becerilere sahip nitelikli teknik elemanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda; sağlık mevzuatını bilen, tıbbi terminolojiye ve bilgisayar bilgisine sahip, iletişim becerileri güçlü, hızlı problem çözebilen, etik değerlere bağlı ve sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirilerek, dijital sağlık sistemlerinin sağlık kurumlarında etkin, verimli ve güvenli kullanımına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Sağlık sektörünün dijital dönüşümüne uyum sağlayabilen, sağlık bilişimi ve bilgi teknolojileri alanında yetkin teknik elemanlar yetiştirmek programın temel hedefidir. Bu doğrultuda; öğrencilere sağlık teknolojileri, yazılım uygulamaları, veri güvenliği ve yönetimi, medikal cihaz entegrasyonu, sağlık bilişimi standartları, etik ve sağlık hukuku gibi alanlarda teorik ve uygulamalı bilgi kazandırmak amaçlanmaktadır. Ayrıca hastane yönetimi, yönetim ve organizasyon becerileriyle desteklenen bir eğitimle, mezunların sağlık kurumlarında dijital sistemlerin etkin kullanımını sağlayabilen, disiplinlerarası düşünebilen ve sağlık hizmetlerinin kalitesine doğrudan katkı sunabilen nitelikli sağlık çalışanları olmaları hedeflenmektedir.
Dijital sağlık teknolojilerinin hızla geliştiği ve sağlık hizmetlerinin dijitalleştiği günümüzde, bu alanda yetişmiş nitelikli teknik personellere duyulan ihtiyaç artmaktadır. Program mezunları, hem sağlık hizmeti sunumunun dijital altyapısını yönetecek hem de sağlık bilişimi alanında teknik destek sağlayacak yetkinlikte olacaklardır. Bu kapsamda mezunların sahip olabileceği kariyer olanakları şunlardır:
Mezunlar ayrıca lisans tamamlama imkânlarıyla akademik kariyerlerine devam edebilir veya dijital sağlık girişimleriyle kendi iş alanlarını oluşturabilirler.
Üniversitemiz ön lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilir.