Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr


 Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Dr. Öğr. Üyesi Negin Azarabadi yürütücülüğündeki projeyi destekleme kararı almıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, '' Farklı Coğrafi Koşullarda Yetişen Türk Safranının (Crocus sativus L.) Aroma Profilinin Belirlenmesi'' adlı projeyi destekleme kararı almıştır. Dr. Öğr. Üyesi Negin Azarabadi yürütücülüğünde gerçekleşecek olan bu proje de Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısı (İstanbul Gelişim Üniversitesi), Öğr. Gör. Dr. Hanife Aydan Yatmaz (Akdeniz Üniversitesi, Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırma Merkez), Öğr. Gör. Tolga Kağan Tepe (Giresun Üniversitesi), Öğr. Gör. Ezgi Genç (İstanbul Gelişim Üniversitesi) ve Müh. Nejla Alıcı (Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü) eşliğinde Türkiye’de faaliyet gösteren  8 adet safran üreticilerinden 2020-2021 yılı hasadına ait safran numuneleri temin edilecektir ve bu numunelerde duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler gerçekleştirilecektir.

Elde edilecek sonuçlar doğrultusunda insan sağlığı konusunda risk taşıyan ürünlerin ve bunlara bağlı üretim veya depolama koşullarının yeniden gözden geçirilmesi sağlanacaktır. Diğer yandan çalışma bir ön araştırma olmasına rağmen Türkiye pazarında yer alan bazı Türk safran örneklerinde kalite özellikleri ilk defa araştırılmış olacak ve elde edilen sonuçların çıktısının ürünün ticari katma değeri yüksek bir olmasından dolayı endüstride birçok kolaylık sağlayacağı ve yapılması muhtemel diğer ‘‘Türkiye menşei safran’’ projelerine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.






Haberler

Tüm Haberler