Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, sağlık kurumları bünyesinde bulunan tanı ve tedavi laboratuvarlarında hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapabilecek düzeyde eğitim görmüş, kalifiye teknikerlerini ülkemize kazandırmaktadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız. 

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

    Teknoloji ve bilimin hızla geliştiği dünyamızda mesleki eğitim kalkınmanın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Sağlık işkoluna insan gücü yetiştiren sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları kapsamında bir ön lisans eğitimi olan programının eğitim içeriği ve yapısının toplumsal gereksinimler ve beklentilerle örtüşmesi büyük önem taşımaktadır.

    Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, sağlık hizmetlerinin temel bir parçası olmaya devam edecek ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha da gelişecektir.
     
  2. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

    Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı müfredatı, öğrencilere Tıbbi Laboratuvar alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar.

    Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Mikrobiyoloji, Moleküler Biyolojik Yöntemler gibi derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alan dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur.

    İki yıllık öğrenim süresi boyunca verilen mesleki derslerde teorik bilgi ile birlikte mevcut Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrenci laboratuvarında uygulamalı eğitimler verilmekte olup, öğrencilerimiz iş hayatına hazırlanmaktadır.
     
  3. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

    Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Sağlık Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır.
     
  4. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programını kimler seçmelidir?

    Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programını tercih etmeyi düşünen öğrencilerde laboratuvara meraklı, kimya ve biyoloji alanlarına ilgisi olan, araştırmaya hevesli, titiz, sorumluluk sahibi, konsantrasyonu yüksek, iletişim kurmakta başarılı olması aranan başlıca özellikler arasındadır.