"İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler" semineri
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Sağlık Kurumları İşletmeciliği tarafından Gelişim Tower Oditoryum salonunda, KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Ulusan ve KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serkan Orhan tarafından hazırlanan "İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karsı Bilinmesi Gerekenler" semineri gerçekleştirildi.
Katılımcılar, işitme kaybına yol açan nedenler, işitme kaybının dışa etkileri, gırtlak kanseri belirtileri, risk faktörleri ve uygulanan tedavi yöntemlerini belirttiler. Ülkemizde ise en sık Larenks kanserinin görüldüğüne dikkat çektiler. İşitme kaybına yönelik uyarı ve önerilerde bulunanProf. Dr. Serkan Orhan,"İşitme Kayıplarının yaşa bağlı işitme kayıpları, gürültüden kaynaklanan hasarlar, darbe, yanlış kulak çubuğu kullanımı, patlamadan kaynaklı travmalar işitme kaybına yol açar."
Larenks kanserine dikkat çeken Doç. Dr. Murat Ulusan, şu açıklamalarda bulundu: “Larenks Kanseri 45 yaş üstü insanlarda, Erkeklerde kadınlara göre daha yaygındır. En büyük risk faktörü olan sigaradan uzak durulmalıdır.” Katılımcılar ayrıca işitme kaybına ve kansere sebep olan semptomları zengin uygulama görselleri ile desteklediler. İşitme kayıpları, cerrahi işlem sonrası yaşam koşulları, Larenks kanserleri, belirtileri, tedavi yöntemleri kanserde sigaranın etkileri, hakkında bilgiler verilerek öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.
"İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanser’ine Karşı Bilinmesi Gerekenler " semineri etkinlik komitesi; Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu başkanlığında Öğr. Gör. Ebru Cengiz tarafından oluşturuldu. Seminer sonunda, Konuşmacımıza plaketi Öğr. Gör. Ebru Cengiz ve Öğr. Gör. Ali Mirza Dinçer tarafından takdim edildi.