Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Bir Bölüm Değil, Hayat Seçiyorsunuz

Bütün emekler verildi, sınavda bu emeklerin karşılığı alındı. Şimdi tercih yapma zamanı geldi. Hangi bölümü, hangi üniversiteyi tercih etmeliyim kafanızda dönüp duran sorulardan sadece ikisi öyle değil mi?

❓Şimdi gelelim bu soruların yanıtına,
Hangi bölümü seçeceğiniz, ne yapmak istiyorum, hayatımda hangi işi yaparsam mutlu olurum, hangi işi en iyi şekilde yapabilirim gibi soruları kendinize sormanızla başlayan bir süreçtir. Bazı meslekler sabır ister,bazı meslekler düzen ister, bazı mesleklerde seyahat etmeniz gerekebilir (seyahat etmeyi seviyor olmanız gerekir), bazı meslekler masa başı çalışmayı gerektirir bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim. Önemli olan kendi karakterinize uygun bir mesleği seçip yaşamınızı daha sağlıklı, huzurlu, verimli (hem kendinize hem de hizmet verdiğiniz kişilere) şekilde idame ettirmenizdir.
❓Gelelim ikinci sorumuza hangi üniversiteyi tercih etmeliyim?
Üniversite tercihinde öncelikle bakmanız gereken şeylerden biri tercih etmek istediğiniz bölümün akademik kadrosu, daha sonra sosyal faaliyetleri. Üniversite ortamında aldığınız eğitimin kaliteli olmasına önem vermeniz gerektiği kadar sosyalleşeceğiniz, kendinizi geliştireceğiniz ortamın olmasına da önem vermeniz gerekir.
Tercih döneminin tüm adaylar için verimli geçmesini diler, üniversite hayatı ve üniversite hayatınızdan sonraki dönemde huzurlu ve başarılı bir hayat dilerim.

Öğr. Gör. Pınar GENÇ
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı