Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Podoloji







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Podoloji Programının amacı, alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip ve edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri değerlendirebilen, sorunlara çözüm önerileri geliştirebilen bireyler yetiştirmek. Alanı ile ilgili uygulamaları etkin bir şekilde gerçekleştirebilen, multidisipliner çalışmaya uygun veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

Podoloji Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız. 

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Podoloji Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

    Programdan mezun olan öğrenciler resmi ve özel hastanelerde ‘Podoloji Teknikeri’ olarak çalışabilirler. Ortopedik ayakkabı ve diğer ayak/yürüme ile ilgili cihaz ve eşya üreten firmaların gerek üretim tesislerinde gerek satış, gerekse de yönetiminde görev almaktadırlar. Ayrıca masaj ve güzellik/fitness merkezlerinde görev alabilirler.
     
  2. Podoloji Programı müfredatı hangi dersleri içerir?

    Podoloji Programı müfredatı, öğrencilere Podoloji alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar.

    Birinci sınıfta, anatomi, fizyoloji, biyoloji gibi temel sağlık bilimleri derslerinin yanı sıra ayak biyomekaniği, diyabet ve ayak sağlığı gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere Podoloji alanında sağlam bir temel sağlar. Ayrıca, Podoloji I ve Podoloji II gibi pratik becerilerin kazanılmasını sağlayan uygulamalı dersler de bulunur.

    İkinci sınıfta ise Podoloji III ve Podoloji IV gibi uygulamalı derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alın dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur. Bunların arasında Ayak ve Tırnak Hastalıklarına Bütünsel Yaklaşım, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uygulamaları ve Ortotiks, Psikoloji, İlk Yardım ve İletişim gibi dersler yer alır. Bu sayede, öğrenciler hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de genel olarak kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikleri edinirler.
     
  3. Podoloji Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

    Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır.
     
  4. Podoloji  Programını kimler seçmelidir?

    Ayak sağlığı ve bakımı konusuna ilgi duyan, hızlı karar alabilen, multidisipliner çalışmaya yatkın, dinamik bir yapıya sahip, el becerisine güvenen, güncel gelişmeleri takip eden, özgüveni yüksek, girişimcilik özelliği taşıyan kişiler veya bu yönlerini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olabilir.