Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Patoloji Laboratuvar Teknikleri







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programımızın amacı, mikroskop kullanımı, biyopsi örneklerinin işlenmesi, modern teknolojilerin kullanımı gibi pratik deneyimler sunarak, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirir. Ayrıca, mesleki etik kuralları ve laboratuvar standartlarına uyumu, etkin iletişim ve işbirliği yetkinliklerini vurgular. Öğrencilerin mezun olduktan sonra da sürekli kendilerini geliştirmelerini teşvik eden bu program, donanımlı ve sorumlu sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz. Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız. 

Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız. 

 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?

    Patoloji Laboratuvar Teknikerleri; Üniversite Hastanelerinde, kamu ve özel hastanelerin patoloji laboratuvarlarında, özel patoloji laboratuvarlarında, tıp fakültelerinin histoloji laboratuvarlarında, moleküler patoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumu patoloji laboratuvarlarında çalışabilmektedirler.
     
  2. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
     
    İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı müfredatı, öğrencilere Patoloji alanında temel bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla alanına uygun çeşitli dersler sunar.  
    Birinci sınıfta, Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi terminoloji gibi temel sağlık bilimleri derslerinin yanı sıra alan için özelleşmiş Histoloji, Genel Patolojide Temel Kavramlar, Genel Histoteknoloji, Genel Sitoteknoloji, Özel Sitoteknoloji,
    Özel Histoteknoloji, Moleküler Patoloji Teknikleri gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere Patoloji alanında sağlam bir temel sağlarken Patoloji Laboratuvar Uygulamaları I ve II gibi uygulamalı derslerimiz öğrencilerimize pratik beceriler kazandırarak sahada zorluk çekmemelerini sağlamaktadır.
     
  3. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler?

    Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sağlık Yönetimi gibi bölümlere girmeye hak kazanır.
     
  4. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programını kimler seçmelidir?

    Biyolojiye ve kimyaya ilgi duyan, dikkatli, sabırlı ve titiz olan, el göz koordinasyonuna sahip olan, araştırmacı olan, kapalı yerlerde çalışma disiplinine sahip olan, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın olan herkes başvurabilir.