Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Otopsi Yardımcılığı







 Aday Öğrenci




Otopsi Yardımcılığı programı Adli Tıp uzmanlarıyla beraber çalışacak nitelikli yardımcı personeller yetiştiren bir ön lisans programıdır. Mesleğin özünde elde edilen bilgi ve becerilerin adaletin hizmetinde kullanılması yatmaktadır. Eğitim hedeflerimizin arasında otopsi öncesi, sonrası ve sırasındaki tüm işlemleri bilen,  personeller yetiştirilmesi yer almaktadır. Bu alana meraklı, gönüllü ve bu alanda eğitim almak isteyen herkes İstanbul Gelişim Üniversitesi Otopsi Yardımcılığı programında eğitim alma ayrıcalığı yaşayabilir
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

  1. Otopsi Yardımcılığı Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Program mezunları Adli Tıp Ana Bilim Dallarında, Adli Tıp Enstitüleri, Adli Tıp Kurum ve buna bağlı grup başkanlıkları, şube müdürlükleri ile adliyelerde otopsi yardımcıları olarak çalışabilmektedir.
  1. Otopsi Yardımcılığı Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Program müfredatında, temel oluşturarak genel bir tıp eğitimi bilgisi kazandıracak olan Anatomi, Fizyoloji, Patoloji, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Tıbbi Terminoloji,  gibi derslerin yanı sıra özellikle 2. dönemden itibaren ağırlıklı olarak Otopsi ve Adli Tıp ile ilişkili derslerin verilmesi ile öğrencilerin teorik ve pratik olarak bu alanda yetkin kılınmaları amaçlanmaktadır.
 
Programın eğitim hedefleri arasında otopsi öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm işlemleri bilen, gerekli işlemleri uygulayabilecek bilgi/beceriye sahip, otopsi birimlerinde kalite kontrol ve güvencesini bilen teknikerler yetiştirilmesi yer almaktadır.

  1. Otopsi Yardımcılığı Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Otopsi Yardımcılığı Programını tamamlayan adaylar; ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ, HEMŞİRELİK, SAĞLIK YÖNETİMİ, SOSYAL HZMET, bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Otopsi Yardımcılığı Programını kimler seçmelidir?
Adli bilimler alanına meraklı ve bu alandaki güncel gelişmleri takip eden, çok yönlü, sabırlı, disiplinli, dikkatli, karşılaşacağı vakalara karşı mental olarak güçlü kişilerin bölümü tercih etmesi uygun olabilir.