Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Optisyenlik







 Aday Öğrenci




Optisyenlik Programı'nın amacı, görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulamasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş yüksekokul mezunu kalifiye sağlık teknikerlerini ülkemize kazandırmaktır.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

  1. Optisyenlik Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Bu programdan mezun olan öğrenciler Optisyen ünvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilirler.
Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yaparlar.

  1. Optisyenlik Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoklu, Optisyenlik Programı’ndan mezun olabilmek için toplam 76 kredi ve 128 AKTS’lik ders yükünü tamamlamak gerekmektedir.
Optisyenlik Programı’nda öğrenciler; optisyenliğe giriş, optik aletler ve malzeme bilgisi, görme optiği I, optisyenlik I-II-III gibi bölüm derslerini görmektedir. Almış oldukları uygulamalı dersler ile sektörde çalışma imkanı yakaladıkları mesleki uygulamalar ve yaz stajı dersleriyle iş hayatına hazırlanmaktadırlar. Ayrıca hem alanlarını desteklemek hem de sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla alan dışı seçmeli ve bölüm seçmeli dersler müfredatta yer almaktadır.

  1. Optisyenlik Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Optisyenlik Programını tamamlayan adaylar;   ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ, FİZİK , FİZİK MÜHENDİSLİĞİ, OPTİK VE AKUSTİK MÜHENDİSLİĞİ, SAĞLIK YÖNETİMİ bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Optisyenlik Programını kimler seçmelidir?
Göz sağlığı ve görme bozukluğu konularına ilgi duymalı
Hastalara en iyi hizmeti vermeye gönüllü olmalı
 Matematik ve fizik konularını içerdiğinden, öğrenci bu alanlarda kendini geliştirmeye istekli olmalı
Optisyenlik alanı ile ilgili teknik bilgi ve becerileri gelistirebilmeli.
İyi iletişim becerilerine sahip olması ve empati yeteneginin yüksek olmalı.