Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Odyometri







 Aday Öğrenci




Odyometrist adayı öğrencilerimizin öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldukları uygulamalı dersler, çeşitli sağlık kuruluşları ile yapılan iş birlikleri çerçevesinde sunulan staj imkanları ile mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, toplum yararını gözeten, etik değerlerine bağlı, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına uyumlu, çözüm odaklı odyometristler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular 
  1. Odyometri Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Mezunlar, Odyoloji uzmanının veya KBB uzmanının gözetimi ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin Odyoloji Klinikleri ile işitme cihazı satış şirketlerinde çalışabilirler,
Devlet ve üniversite hastanelerinin dışında özel hastanelerde, koklear implant merkezlerinde, işitme cihaz merkezlerinde, endüstriyel firmalarda,okullarda, huzurevlerinde mesleklerini icra etme olanağina sahiptirler.
  1. Odyometri Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Odyometri Programı’ndan mezun olabilmek için toplam 120AKTS’lik ders yükünü tamamlamak gerekmektedir. Odyometri önlisans programı, işitme sağlığı alanında temel bilgi ve becerileri sağlayarak öğrencilere işitme kaybıyla ilgili değerlendirme ve tedavi süreçlerinde yer alma yetkinliği kazandıran kapsamlı bir eğitim sunar.
 
Öğrencilerimiz ilk yıl Tıbbi Terminoloji, Konuşma Ses Anatomi-Fizyolojisi, Ses Fiziği ve Akustik Prensipler gibi temel dersleri alırlar.  İkinci yıl ise alan ile ilgili zorunlu derslerin yanında seçmeli dersler almaya başlarlar.
 
Odyometri önlisans programı, öğrencilere işitme sağlığı alanında geniş bir yetkinlik sağlarken, aynı zamanda iletişim, empati ve hasta odaklı bakım gibi önemli becerileri de geliştirir. Bu program, mezunlarını işitme sağlığı alanında başarılı bir kariyer için hazırlar ve işitme sağlığı hizmetlerine değerli katkılar sağlamalarını sağlar.
  1. Odyometri Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Odyometri Programını tamamlayan adaylar;   DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ, FİZİK, FİZİK MÜHENDİSLİĞİ, ODYOLOJİ, SAĞLIK YÖNETİMİ bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Odyometri Programını kimler seçmelidir?
İşitme sağlığı alanında çalışmak isteyen
İşitme sorunlarının değerlendirilmesi ve tedavisi konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen
Analitik ve problem çözme yeteneği olan
Empati ve iletişim becerileri yüksek olan
Teknolojiye ilgi duyan
Ekip çalışmasına uyumlu herkes başvurabilir.
Yenilikçi fikirler üretebilen