Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Laboratuvar Teknolojisi

Aday Öğrenci

Laboratuvar Teknolojisi Programı, öğrencilere laboratuvar tekniklerinin öğretilmesi, analizlerde kullanılacak alet ve cihazların tanıtılması ve laboratuvarda çalışma becerisinin kazandırılmasını hedeflemektedir.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Laboratuvar Teknolojisi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Toprak-su-bitki, gübre analizleri yapan laboratuvarlar,
Atık su arıtma tesisleri,
Zirai mücadele enstitüleri,
 Gıda, ilaç, tarımsal girdi üreten fabrikalar,
Belediye bünyesinde kurulan laboratuvarlar,
Üniversitenin ilgili bölüm laboratuvarlar,
Yem fabrikaları laboratuvarları,
 Kendi kuracakları özel laboratuvarlarda çalışabilirler

1. Laboratuvar Teknolojisi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Laboratuvar Teknolojisi Programı’nda öğrenciler; öğrenci laboratuvarlarında Laboratuvar Tekniği, Gıda Analizleri, Bitki ve Toprak Analizleri, Su Analizleri, Tarım İlaçları ve Analizi gibi almış oldukları uygulamalı dersler ile sektördeki laboratuvarlarda çalışma imkanı yakaladıkları mesleki uygulamalar ve yaz stajı dersleriyle iş hayatına hazırlanmaktadırlar. Ayrıca hem alanlarını desteklemek hem de sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla alan dışı seçmeli ve bölüm seçmeli dersler müfredatta yer almaktadır.
  1. Laboratuvar Teknolojisi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Laboratuvar Teknolojisi Programını tamamlayan adaylar;  BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ, BİYOLOJİ, BİYOMÜHENDİSLİK, BİYOTEKNOLOJİ, GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK, KİMYA, MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Laboratuvar Teknolojisi Programını kimler seçmelidir?
Laboratuvar ortamına meraklı,
Beyaz önlükle çalışmayı hayal ederken heyecanlanan,
Gelişime açık,
Son teknolojik gelişmeleri takip eden,