İstanbul Gelişim Üniversitesi Elektronörofizyoloji Programı’nın amacı, Beyindeki bilişsel ve davranışsal fonksiyonların analizi veya bu fonksiyonların yitimi ile ortaya çıkacak hastalıkların tetkiki için gerekli EEG (Elektroensefalografi), EMG (Elektromiyografi) ve PSG (Polisomnografi) gibi elektronörofizyolojik yöntemleri hekimin gözetiminde hastalara uygulamaktır. Bu çerçevede hastanın uygulama ön hazırlığını yapma, hekimi hasta hakkında bilgilendirme, prosedür boyunca hastanın durumunu gözleyerek herhangi bir olumsuz durumda hekimle birlikte müdahale edebilecek, yöntemi uygularken hastanın genel sağlık durumunu kontrol edebilecek ve tüm bunları uygulayabilecek düzeyde el becerileri gelişmiş yetkin ve sorumlu eleman yetiştirmek hedeflenmektedir. Elektronörofizyoloji Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için
tıklayınız.
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
-
Elektronörofizyoloji Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Programın ana hedefi Elektronörofizyolojik uygulamalarda görev alacak yetkinlikte ‘Elektronörofizyoloji Teknikeri’ yetiştirmektir. Bu hedef doğrultusunda, başta nöroloji olmak üzere, KBB, psikiyatri, fizik tedavi, pediatri, göğüs hastaliklari ve fizyoloji gibi çok çeşitli alanlardaki uzmanlarin gözetimi ve denetiminde uyumlu çalişabilecek, Elektronörofizyoloji konusunda en son bilgilerle donatilmiş, el becerileri ve sosyal iletişimi yüksek, etik değerlere saygili Elektronörofizyoloji Teknikerleri yetiştirmek hedeflenmektedir.
-
Elektronörofizyoloji Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Zorunlu alan dersleri (Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji gibi), programa özgü Elektronörofizyoloji, EEG (Elektroensefalografi), EMG (Elektromiyografi) ve PSG (Polisomnografi) gibi dersler ve seçmeli ders havuzunun yer aldığı bir müfredatı olan önlisans programıdır.
-
Elektronörofizyoloji Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Elektronörofizyoloji Programını tamamlayan adaylar;
Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon bölümlerine DGS ile dikey geçiş yapabilirler.
-
Elektronörofizyoloji Programını kimler seçmelidir?
-
Araştırma-öğrenmeye açık,
-
Yeni bilimsel gelişmeleri takip eden,
-
Dikkatli,
-
Sabırlı,
-
Disiplinli ve el becerisi yüksek olan adaylar tercih edebilir.