Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Diyaliz







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Diyaliz Programı’nın amacı, diyaliz tedavisine ihtiyacı olan hastaların diyaliz makinesine alınması, tedavisi ve bakımının yapılması, diyalizin sonlandırılmasını, hemodiyaliz cihazının bakımı aynı zamanda periton diyaliz tedavisi gereksinimi olan hastaların katater bakımı ve kontrolü , transfer set değişimi, solüsyonların değişimi ve takibi, hasta ve hasta yakınlarına diyaliz işlemi ve tedavisi hakkında bigi verebilen, teorik ve uygulama bilgilerine güvenen ‘’Diyaliz Teknikeri’’ yetiştirmektir. Diyaliz Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Diyaliz Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
C maddeleri uyarınca kamu ve özel diyaliz merkezlerinde tabip dışı sağlık personeli yani diyaliz teknikeri bulundurulması zorunludur. Buna göre diyaliz Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler kamu personeli seçme sınavı (KPSS) sonuçlarına göre diyaliz teknikeri olarak açılan kadrolara yerleşebilmekte ya da özel hastane ve diyaliz merkezlerinde görev alabilmektedir. Ülkemizdeki nüfus artışına bağlı, sağlık personeli ihtiyacı da giderek artmaktadır. Yıllar içerisinde sayısı giderek artan diyaliz merkezleri de programın mezunlarının potansiyel iş imkânının giderek arttığını göstermektedir. Programımızda her türlü çağdaş, bilimsel, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, insani ve etik değerlere saygılı sağlık çalışanı yetişmeyi hedeflemektedir.
  1. Diyaliz Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Diyaliz programında öğrencilerin meslek hayatını devam ettirecek yeterlilikte müfredatlar hazırlanmaktadır. Dersler alanında tecrübeli akademik kadro ile dersliklerde teorik, laboratuvarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.Dönem içi ve yaz stajları ile teorik bilgilerini pratige aktarıp iş hayatına hazırlanmaktadır.
  1. Diyaliz Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Diyaliz Programını tamamlayan adaylar; Hemşirelik,Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerine DGS ile dikey geçiş yapabilirler.
  1. Diyaliz Programını kimler seçmelidir?
Diyaliz Programında eğitim almak isteyen öğrencilerin öncelikle sağlık konularına ilgili olması gerekmektedir. Adayların;
  • İnsanlara yardım etmekten keyif alması,
  • Hastalarla karşı sabırlı ve dikkatli davranabilmesi,
  • Soğukkanlı kişiler olması,
  • Sorumluluk bilinçlerinin yüksek olması ve İletişim becerilerinin güçlü olması meslekte kendilerine avantaj sağlayacaktır.