Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Diş Protez Teknolojisi







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Protez Teknolojisi Programı’nın amacı, diş hekimlerine yardımcı olabilecek ve laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli ve teknik yetiştirilmesidir. Programdan mezun olan öğrencilerimizin görevi, diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre hastadan elde edilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli, sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapmaktır. Diş Protez Teknolojisi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Diş Protez Teknolojisi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Bu programdan mezun olan öğrenciler Diş Protez Teknikeri unvanı ile mezun olurlar. Mezunları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkanları vardır. Devlet hastaneleri, Diş hastaneleri, üniversite hastaneleri diş protez laboratuvarları, özel sektöre ait özel diş laboratuvarları, bunlara ek olarak kendilerinin açabilecekleri diş protez laboratuvarlarinda da çalişabilirler.
  1. Diş Protez Teknolojisi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Birinci sınıfta, baş ve boyun anatomisi, mesleki terminoloji gibi temel sağlık bilimleri derslerine ve diş hekmliği madde ve araç gereç bilgisi gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. İkinci sınıfta ise Mesleki Uygulamar I ve Mesleki Uygulamar II gibi uygulamalı derslerle pratik kazandırılır. Ayrıca öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alın dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur. Bu sayede, öğrenciler hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de genel olarak kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikleri edinirler. Program içeriğindeki seçmeli derslerle birlikte disiplinler arası eğitime olanak sağlar. Ayrıca öğrencinin dünya bakışını güçlendirmeye yönelik ve ek beceriler kazandırmaya yönelik sosyal seçmeli derslerle birlikte de farklı konularda eğitim alırlar. Öğrenim sürecinde öğrenciler, dönemlik olarak teorik dersler, atölye çalışmaları ve proje tabanlı ödevlerle karşılaşırlar.
  1. Diş Protez Teknolojisi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Diş Protez Teknolojisi Programını tamamlayan adaylar; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümlerine DGS ile dikey geçiş yapabilirler.
  1. Diş Protez Teknolojisi Programını kimler seçmelidir?
Diş Hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek, nitelikli, ekip çalışmasına uyumlu olabilecek adaylar seçmelidir.