Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Diş Protez Teknolojisi








 Dr. Öğr. Üyesi Şenel Çavuşoğlu All On Four Tekniğini Anlattı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diş Protez Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şenel Çavuşoğlu All On Four Tekniğini anlattı.


"Eksik dişler insanları psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Bu zorlukların yaşamaması yeni nesil diş protezi olan dental implantlarla mümkündür. Dental implantlarla doğal bir görüntü sağlanmaktadır. All On Four tekniğiyle tam dişsiz hastalarda dört tane dental implant üzerine diş protezleri sabitlenmektedir. Bu teknikte aynı seansta sabitlemeler yapılmaktadır."

"All On Four tedavisi planlanan hastalara öncelikle klinik ve radyolojik muayeneler gerekir. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinden ölçümler yapılarak hastaya uygun bir planlama yapılır. Çene kemiğinin ön kısmına 2 ve arka kısmına da iki olmak üzere toplam 4 implant yerleştirildikten sonra, implantların üzerine köprü ya da kronlar yapılır. Bu tedavi iki planda yapılır. Cerrahi ve dil protezi olmak üzere ikiye ayrılır. Aynı gün içerisinde geçici protez takılır. Üç ay gibi bir süre sonrasında hastalara daimi protez takılır."

All On Four Tedavisi Avantajları Nelerdir?

  • Tam dişsiz hastalara aynı gün içerisinde yapılan tek bir cerrahi işlem ile sabit protez yapılabilme imkanı vardır.
  • Hastalar ileri cerrahi tekniklerine ihtiyaç duymamaktadırlar. Bu sebeple operasyon daha kolaydır.
  • Dental implant ameliyat süresi oldukça kısadır.
  • Maliyeti daha düşüktür.
  • Kişiye özel planlama, estetik bir görünüm ile gülüş estetiği sağlanır.
  • All On Four implant yapılan hastalar verilen ilaçları düzenli kullanmalıdır ve birkaç gün sıcak yemek yememelidir.
  • Hastalar hiçbir koşulda sert besin yememelidir. Hastalar mutlaka yumuşak diyetle beslenmelidir. Böylece, diş implantlarına gelen yük azaltılmalıdır. Üç ay sonra yapılan kalıcı protezlerle, normal besin tüketimine başlayabilirler.