Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

Aday Öğrenci

İstanbul Gelişim Üniversitesi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı’nın amacı, Biyomalzeme bilimi, tıbbi görüntüleme ve biyomekanik gibi alanlarda derinlemesine teorik bilgi sunmak. Laboratuvar çalışmaları, atölye uygulamaları ve staj programları aracılığıyla, öğrencilere biyomedikal cihazların pratik kullanımı, bakımı ve onarımı konularında gerekli becerileri kazandırmaktır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular

1. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, hızla gelişen teknoloji ve sağlık sektöründeki yeniliklerle paralel olarak önemli bir potansiyele sahiptir. Gelecekte yapay zeka, IoT, giyilebilir teknolojiler gibi alanlarda büyük ilerlemeler beklenmektedir. Programımız, bu teknolojik gelişmelere uyum sağlamak amacıyla öğrencilere güncel bilgiler sunmayı hedeflemektedir.
  1. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, öğrencilere biyomedikal cihazların tasarımı, işleyişi ve bakımı konusunda derinlemesine bilgi sağlar. Programın ilk yılında, fizik, kimya ve matematik gibi temel bilim derslerinin yanı sıra, biyomedikal cihazların temel prensiplerini öğretmek amacıyla cihazlar ve sinyal işleme dersleri verilir. Bu dersler, öğrencilere biyomedikal cihazların çalışma prensipleri ve verilerin analizi konularında sağlam bir temel sunar. Programın devamında, tıbbi görüntüleme, biyomalzeme bilimi ve biyomekanik gibi alan dersleri ile öğrenciler, radyoloji, MR, CT ve ultrason gibi tıbbi görüntüleme teknolojileri, biyomedikal uygulamalarda kullanılan malzemeler ve insan vücudunun işleyişi hakkında detaylı bilgi edinirler. Uygulamalı dersler kapsamında, laboratuvar çalışmaları ve projeler aracılığıyla biyomedikal cihazların pratik kullanımı ve kalibre edilmesi konularında deneyim kazanırlar. Staj programları sayesinde ise, öğrenciler gerçek dünya uygulamaları ile tanışarak sektördeki deneyimlerini artırırlar.
  1. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını tamamlayan adaylar; Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını kimler seçmelidir?
  • Elektronik, mekanik ve bilgisayar teknolojilerine ilgi duyan,
  • Tıbbi teknolojilerin insan hayatını nasıl iyileştirdiğini öğrenmek ve bu alanda yenilikçi çözümler üretmek isteyen,
  • Analitik düşünme becerilerine sahip, problemleri çözme konusunda yetenekli ve bu becerilerini biyomedikal cihaz teknolojisi alanında kullanmak isteyen öğrenciler programı tercih edebilirler.