Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Anestezi







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Anestezi Programı’nın amacı, ameliyat olacak hastanın genel sağlık durumunu inceleyecek, hastanın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak gerekli anestezi (narkoz, uyutucu madde) miktarını hekimin gözetiminde belirleyerek hastayı uyutacak, hastanın hazır olduğunu, ameliyatı yapacak hekime bildirecek, Ameliyat boyunca hastanın durumunu gözleyerek yaşamı tehlikeye girdiğinde hekimle birlikte müdahale edebilecek, uyandırma sırasında hastanın genel sağlık durumunu kontrol edebilecek, cerrahi vakalarda hastaya anestezi yönünden gerekli tüm yöntemleri uygulayabilecek düzeyde el becerileri gelişmiş yetkin ve sorumlu eleman yetiştirmek amaçlanmaktadır. Anestezi Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Anestezi Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
Mezunlar ‘Anestezi Teknikeri’ ünvanı alarak kamu ve özel hastaneler başta olmak üzere doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi ameliyathanesi bulunan bütün sağlık kurumları ile ilgili kurumların tüp bebek merkezleri, acil servis, reanimasyon servisi ve ağrı odalarında çalışabilirler. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.
  1. Anestezi Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Öğrenciler birinci sınıfta, anatomi, fizyoloji, famakoloji gibi temel sağlık bilimleri derslerinin yanı sıra Anestezi Uygulamaları I-II, Anestezi Cihaz ve Ekipmanları gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere anestezi alanında sağlam bir temel sağlar. İkinci sınıfta ise Klinik Anestezi I ve Klinik Anestezi II gibi uygulamalı derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alın dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur. Bunların arasında Psikoloji, İlk Yardım ve İletişim gibi dersler yer alır. Bu sayede, öğrenciler hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de genel olarak kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikleri edinirler.
  1. Anestezi Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Anestezi Programını tamamlayan adaylar; Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sosyal Hizmet bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
  1. Anestezi Programını kimler seçmelidir?
  • Ekip çalışmasına uyumlu
  • Ameliyathane şartlarında çalışabilen
  • Hasta mahremiyeti, etik ve ahlaki değerlere önem veren
  • Yenilikçi fikirler üretebilen
  • Kriz sürecini iyi yönetebilen
  • Sağlık sektöründe kariyer planı düşünen herkes seçebilir.