Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Ağız ve Diş Sağlığı







 Aday Öğrenci




İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Programımızın amacı, diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak ''Diş Hekimliği Klinik Yardımcı'' elemanların yetiştirilmesidir.
Ağız ve Diş Sağlığı Programına dair daha detaylı bilgiye ulaşmak için tanıtım broşürünü inceleyebilirsiniz.
Tanıtım broşürüne erişmek için tıklayınız.
Üniversitemizin aday öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden, istatistiki bilgileri, uluslararası akteditasyon, araştırma merkezleri, laboratuvar, taban puan ve kontenjanlar, burslar, ücretler, öğrenci kulüpleri ve diğer tüm konuları bulabilirsiniz. Aday öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.
 
Bölüme Dair Sıkça Sorulan Sorular
 
  1. Ağız ve Diş Sağlığı Programı’ndan mezun olduktan sonra çalışma imkânları nelerdir?
  • Ağız ve Diş Sağlığı mezunları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkanları vardır. Bu Bölümden mezun olan öğrenciler diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler.
  • Bireysel çalışma imkânına sahip olmayıp diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler.
  • Devlet ve özel hastanelerde Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.
  1. Ağız ve Diş Sağlığı Programı müfredatı hangi dersleri içerir?
Ağız ve Diş Sağlığı Programı müfredatı, öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı alanında başarılı olmaları için gerekli olan çeşitli alanlarda dersler sunar. Birinci sınıfta, baş ve boyun anatomisi, mesleki terminoloji gibi temel sağlık bilimleri derslerinin yanı sıra diş morfolojisi, diş hekimliği radyolojisi ve diş hekmliği madde ve araç gereç bilgisi gibi özelleşmiş derslere odaklanılır. Bu dersler, öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı alanında sağlam bir temel sağlar. Ayrıca, Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri I ve Diş Hekimliği Klinik Çalışma Yöntemleri II gibi pratik becerilerin kazanılmasını sağlayan uygulamalı dersler de bulunur. İkinci sınıfta ise Mesleki Uygulamar I ve Mesleki Uygulamar II gibi uygulamalı ve Enfeksiyon Hastalıkları gibi derslere devam etmenin yanı sıra, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla alın dışı ve bölüm seçmeli dersler de sunulur. Bunların arasında Tıbbi Dökümantasyon ve Arşiv Sistemi, İş Organizasyonu, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Yöntemleri, Koruyucu Diş Hekimliği Yardımcılığı, Kriz Yönetimi ve Öfke Kontrolü, İlk Yardım ve İletişim gibi dersler yer alır. Bu sayede, öğrenciler hem teknik bilgi ve becerilerini geliştirirken hem de genel olarak kariyerleri için önemli olan çeşitli yetkinlikleri edinirler.
  1. Ağız ve Diş Sağlığı Programı DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler hangileridir?
Programımızda dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi veya Sosyal Hizmet gibi bölümlere girmeye hak kazanır.
  1. Ağız ve Diş Sağlığı Programını kimler seçmelidir?
  • Ağız ve Diş Sağlığı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, soğukkanlı ve sağlık sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.
  • Ağız ve Diş Sağlığı okumak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul bölümünü kazanmak gerekiyor. Bu bölümü kazanmak isteyen öğrencilerin TYT sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.