Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr


 Dünya Ebeler Günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Öğr. Gör. Nadiye Camcı, Dünya Ebeler Günü hakkında konuştu.
Öğr. Gör. Nadiye Camcı açıklamasına şu şekilde devam etti: "Ülkemizin huzurlu, mutlu bir geleceğe sahip olabilmesi için sağlıklı nesiller yetiştirmelidir. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle oluşur. Tarihin en eski mesleklerinden biri olan ebelik de sağlıklı birey, aile ve toplumun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

"EBELER; KADININ, AİLENİN VE TOPLUMUN SAĞLIK DANIŞMANLARIDIR"


Öğr. Gör. Nadiye Camcı, "Ebeler; kadının,  ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri onları daha da özel kılar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar" ifadelerine yer verdi.

"ANNE DOSTU HASTANELER"


Öğr. Gör. Nadiye Camcı, "Üniversitelerimizde iyi bir eğitim alarak mezun olan ebelerimizin, sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta Anne Dostu Hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekir" şeklinde konuştu.

"Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm meslektaşlarımızın, Ebeler Haftasını bir kez daha kutluyor, ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyoruz" dedi.



Haberler

Tüm Haberler