Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik








 "Women İn Technology" Basın ve Açılış Lansmanı Katılımı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Öğretim Görevlisi Nazlı Yüceol’un katılım sağladığı Teknolojide Kadın /Women İn Technology Derneğinin açılışı, Maçka Swiss Otel’de basın lansmanı ile gerçekleştirildi.


Etkinlikte dernek kurucu başkanı Zehra Öney ile eş kurucu başkan Selen Kocabaş konuşmaları ve sunumları ile katılım sağlarken derneğin amacı, önemi ve günümüz çalışma dünyasına muhtemel katkılarından söz ettiler. 

Derneğin adında da anlaşılacağı üzere teknoloji odaklı sektörlerde kadınların fırsat eşitliği yakalayabilmesi adına birçok kurum ve kuruluş ile ortak çalışmalar yürütmenin planlandığını belirten Zehra Öney, kadının duygusal ve öğrenen zekasından daha fazla ve eşit şartlarda faydalandığında sürdürülebilirlik, rekabet avantajı ve farklılığın yakalanabileceği ve geleceğin başarılı firmaları için bugünden başlayarak yapılması gereken çalışmalar ve atılması gereken adımlardan bahsetti.

Üniversiteler, STK’lar, vakıf ve dernekler, sanayi, Teknoloji Transfer Ofisleri, kadın dernekleri, bilim ve teknoloji insanları, akademisyenler, yazar ve sanatçılar bu noktada paydaşlar olarak hareket ederek bu değerli oluşumun birer parçası olacaklar.