Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Sağlık Kurumları İşletmeciliği








 Sağlık Yönetiminde Sürdürülebilirlik


Sağlık sektöründe sürdürebilirlik kavramı kapsamında kalitenin büyük bir önemi vardır. Çok yönlü bir kavram olan sürdürebilirlik temelde sürdürülebilir bir yaşam, geleceğe odaklı bir yaşam anlamını taşır. Sağlık hizmetlerinde sürdürülebilirlik ise kalite anlamında baktığımızda sağlık hizmetleri kalitesinin devamlılığının sağlanmasıdır. Kalitenin devamlılığının sağlanması iyi bir sağlık hizmeti veren sağlık kurumuna olan talebi artırmaktadır. Bu durum hasta memnuniyetinin de arttığı anlamına gelmektedir.


Sürdürülebilir sağlık hizmetleri verimlilik üzerinde de etkilidir. Sağlık hizmetlerinde verimliliğin devamlılığının sağlanması sürdürülebilir sağlık hizmetlerine katkıda bulunur. Sağlık sektörü en karmaşık ve çağın gereklerine uygun olarak hızla değişen sektörlerden biridir. Sağlık hizmetleri sürekli olarak yeni teknikler, teknolojiler, ilaçlar, sunum sistemleri tarafından dönüştürülmektedir. Sağlık hizmetlerindeki gelişmelere bağlı olarak sağlık yöneticilerinin sorumlulukları artmaktadır.

Sağlık hizmetleri yöneticileri maliyet uygunluğu, hasta güvenliği, hasta memnuniyeti, daha kaliteli sağlık hizmeti vermek gibi konularda sürdürebilirliğin de sağlanabilmesi için sürekli kendilerini geliştirebilmelidirler. Sağlık hizmetlerinde sürdürebilirlik anlamında bakım kalitesini korurken hatta iyileştirirken, çok çeşitli faaliyetler ele alınmalıdır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği programında okuyan öğrencilerimiz de meslekte başarılı olabilmek adına kendilerini sürekli geliştirmeli, sağlık, sağlık yönetimi alanındaki gelişmeleri takip etmeli ve bu gelişmelere ayak uydurabilmelidir.

Sağlıcakla kalın.

Öğr. Gör. Pınar Genç