Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Sağlık Kurumları İşletmeciliği








 Radyoteknolojide Güncel Gelişmeler ve Uygulamalar Eğitim Semineri yapıldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Radyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programları ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği işbirliği ile Erasmus konferans salonunda "Radyoteknolojide Güncel Gelişmeler ve Uygulamalar Eğitim" semineri gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği tarafından Erasmus Konferans Salonunda Radyoteknolojide Güncel Gelişmeler ve Uygulamalar Eğitim Semineri yapıldı. Seminere, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve diğer üniversitelerden öğrenciler katıldılar.

Açılış konuşmasını, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı gerçekleştirdi. Konuşmasında Cavlı: ‘’Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sabah saatlerinde hafta içi olmasına rağmen böyle kalabalık şekilde burada olmanız gerçekten bizi gururlandırıyor. Umarım bugün ki program hoşunuza gider. İstediğiniz soruların cevapları varsa bunları inşallah bizimle konuşarak en güzel şekilde cevaplamayı arzuluyoruz. Bunun ilgili size birkaç ufak cümlem var.  Buradaki eğitimler arkadaşlar çok önemli her ne olursa olsun sadece katılım belgesi veya sertifikaya yönelik hareketler olmaması gerekiyor.  Çünkü piyasada ‘bir haftada MR öğretiriz bir haftada BT öğretiriz’ diye kurslar açılıyor. Bununda en büyük sebebi ne yazık ki yeterli derecede eğitimin alınamaması sebebiyle sansar niyeti ile bu tarz etkinlikleri kullanarak sizlerde para almaya çalışıyor. Sizlerden rica ediyorum hiçbir kimse bir haftada MR öğrenemez, BT öğrenemez. Dünyanın en zeki insanı olsanız da öğrenemezsiniz. Böyle bir şey yok, bu tarz oyunlara lütfen ve lütfen gelmeyin. Burada ki eğitimler sizin başlangıcınızdır. Bu eğitimleri alırsınız, üzerinde çalışmalar yaparsınız, evde karıştırmalar yaparsınız. Anlamadığınız yerde bizim telefonlarımızı arayıp, facebook üzerinden  messengerlerla  devamlı insanlar bizlere bir şeyler yazıyor, soruyor. Sizlere naçizane tavsiyem, aklınıza ne gelirse, nasıl, nerden, kime ulaşmak istiyorsanız lütfen bizimle temasa geçin. Ama bu çocukça oyunlarına ve özellikle mezun olduktan sonra iş bulamadığınız zaman ” MR ve BT bilseydin işi yapardın, MR ve BT bilseydin seni şurada işe sokardık. Sen gel bu bir haftalık kursa git ” yalanlarından uzak durun.  Son olarakta, belki duymuşsunuzdur piyasada Almanya’da iş bulma imkânları adı altında CV ‘ler toplandı.  Bunları duymuş olmanız gerekiyor.  İnternette biraz araştırma yaptığınız zaman bu işlerin önce CV ile arkasından para toplamak ile ilerlediğini ve bu işlerin dolandırıcılık olduğunu insanların hayalleriyle oyunlar oynandığını unutmayın. Hiç kimseye kimlik bilgilerinizi paylaşmayın. İki yıl önce veri güvenliği ülkemizdeki kanunlarda ve yönetmeliklerde yer aldı.  O yüzden bu tarz bilgilerin verilmemesi gerekmemektedir.  İnsanlar bunları kullanıyorlar. Rica ediyorum bu tarz bilinçlendirmeleri her yerde başkalarına da yapınız. Çünkü etrafımız umut dünyasını satın alan insanlarla dolu.  Yani dolandırıcılarla dolu. Rica ediyorum böyle insanlardan uzak durun.  Tekrardan verimli bir gün olmasını diliyorum.  Hoş geldiniz tekrardan. ’dedi.

Gün boyu süren eğitimde, öğle sonu Radyoterapi Eğitimi ile devam etti. Eğitim semineri plaket töreni ile sona erdi.