Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Patoloji Laboratuvar Teknikleri








 2018 - 2019 Bahar Dönemi Patoloji Laboratuvar Teknikleri Program Başkanı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Emel ÖZGÜN'ün Dönem Açılış Mesajı


PATOLOJİ  :  2019 BAHAR DÖNEMİ ‘ne  4 Şubat ‘ DÜNYA KANSER GÜNÜ ‘ NDE başlamak biz Patoloji Laboratuvar Teknikleri  Programı için çok anlamlı olmuştur. Dünyada kanserin hızla arttığını, ülkemizde de aynı hızla artış gösterdiğini bilmekteyiz.  Soluduğumuz havadan, yediğimiz besinlere ,içtiğimiz sudan , denizlerimize kadar kansorojenlerle  dolu dünyamızda bunlardan nasıl kaçmamız gerektiğini anlattığımız bugün sevgili çocuklarımıza bölümümüzün ve yaptığımız bu kutsal vazifenin önemini bir kez daha hatırlatmış olduk.
İkinci Sınıflarımız için son döneme girdiğimiz bu günlerde onları mezun etmenin heyecanını  bizlerde şimdiden duymaya başladık.  Bu dönem  moleküler patoloji  ağırlıklı laboratuvar çalışmaları ile en üst teknikleri de kullanabilir hale gelecekler .  Mesleki uygulamaları, Cv hazırlıkları , KPSS  ve iş bulma  heyecanlarını hep beraber  yaşayacağız. Birinci sınıflarımız ise geçen dönem ile birlikte üniversite yaşamına ve mesleki eğitime alıştılar. Bu dönem onlarla laboratuvarda uzunca vakitler geçirip yaz stajına hazır hale getireceğiz.
Yeni kurulan ‘Patoloji Kulubü ‘ müzle bu dönem gene güzel işlere imza atmayı planlıyoruz. Tüm patoloji öğrencilerimizin aktif olabildiği, beyin fırtınası yapıp güzel fikirler üretttiği kulübümüzde amacımız : Canlılık, Yaşam, Hastalık, Kanser ve Etkenleri üzerinde güncel yaşanan , konuşulan ,araştırılan ne varsa bir de bizim mikroskobumuzdan geçerek değerlendirilsin.
Yeni dönemde tüm öğrencilerimize önce sağlık sonra yüksek çalışma motivasyonu ve bu motivasyonu hep yüksek  tutacak  özgüven diliyoruz. Unutmayalım biz eğitimcilerle birlikte çalışarak sizlerin yapamayacağınız hiçbirşey  olamaz.
 Gelecek  Gelişimde  Gelişimimizi Artırarak Olacaktır.
 
Sevgilerimizle

 

 
                                                                                                Öğr. Gör. Emel ÖZGÜN
Patoloji Teknikleri Program Başkanı