Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

İlk ve Acil Yardım








 İlk ve Acil yardım Programı,‘’Vakaya alanda acil müdahale uygulamalı bahar" etkinliğini düzenledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), İlk ve Acil Yardım Programı tarafından ‘’Vakaya alanda acil müdahale uygulamalı bahar" etkinliğini düzenledi.


Bu etkinlikte; İlk ve Acil yardım Programının, yoğun teorik eğitimlerinin yanı sıra, alanda ihtiyaç duyulacak uygulama eğitimlerinin de artırılması  amaçlandı.

Bu amaç doğrultusunda; ’’İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Emel Çakar Öğretim Görevlisi Nurcan Esin ve Öğretim Görevlisi Nadiye Camci, Program asistanları Zeynep Çiçek, Onur Sayılgan ve İlk - Acil Yardım Programı öğrencilerinin katılımı ile Silivri  Kınalı Mevkii Ormanlık arazisine 3 otobüs ile gidilmiş olup, 2 bebek, 2 çocuk, 2 yetişkin ve 1 travma maketi, 1 kombine sedye ve 1 spine- board ve sarf malzemeleri  kullanıldı.

 İlk - Acil Yardım Programı öğrencileri bu kapsamda;
-Olay yeri yönetimi
- Acil vakaya Temel ve ileri yaşam desteği uygulaması
-MI şüphesi olan hastaya müdahale
-Travmalı  hastaya hastane öncesi  acil yaklaşım
-Zehirlenmelerde acil yaklaşım
-Pediatrik acillerde  hastane öncesi acil yaklaşım eğitimlerinin müdahalelerini  alanda uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.

Gerçeğini aratmayan vakalara,   İlk ve acil yardım programı öğrencileri tarafından başarı ile müdahale edildi.

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Ünlü bilge Konfüçyüs’ün ‘’duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim’’ sözünü anımsatarak uygulamaların oldukça faydalı olduğunu belirttiler.