Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

İlk ve Acil Yardım








 2018 - 2019 Bahar Dönemi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İlk ve Acil Yardım Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Emel ÇAKAR'ın Dönem Açılış Mesajı


2018-2019 Güz Yarıyılını geride bıraktığımız şu günlerde İstanbul Gelişim Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı olarak Bahar Dönemini karşılamanın heyecanı içerisindeyiz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı olarak 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında başlayan ve devam eden Acil Sağlık Hizmetleri gibi sağlık alanının en önemli ve en ciddi branşlarından birini bünyesinde bulundurmaktan, bu alanda öğrenci yetiştirmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duymaktayız. 
İlk ve Acil Yardım Programı kapsamında 2012-2013 yılı Güz Dönemi 52 öğrenci ile başlayan yolculuğumuz 2018-2019 Güz Dönemi itibariyle 400’ün üzerinde öğrenci kapasitesine ulaşmıştır. İlk ve Acil Yardım Programı tercih döneminde en çok tercih edilen Sağlık Hizmetleri Programı olarak en üst sırada yer almaktadır. Bunun nedeni ise Acil Sağlık Hizmetleri alanında Paramedik yetiştiren Programımızın Sağlık Programları içerisinde gerek devlet atamaları gerekse iş bulma imkanı yönünden ipi göğüslemesidir.   Kaliteli ve uzman akademik kadromuz, programa ait en üst seviye donanımlı, alet ve malzeme ile donatılmış laboratuvarlarımız ile kaliteli ve en üst düzey eğitim vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.
2018-2019 yılı Bahar döneminde de İlk ve Acil Yardım Programı olarak etkin eğitim ve öğretimin yanı sıra birçok etkinlik, seminer, kongre ve gezi programlarımızla değerli öğrencilerimizle etkili ve eğlenceli bir dönem daha geçireceğimizi söylemekten memnuniyet duyarız.
İlk ve Acil Yardım Programı olarak öncelikle tüm Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Programlarının kıymetli öğrencilerinin ve nazarında değerli İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin 2018-2019 Bahar Döneminin hayırlara vesile olmasını diler. Bilim ve bilgi ışığında bir dönem geçirmelerini temenni ederiz.  


Öğr. Gör. Emel ÇAKAR
İlk ve Acil Yardım Program Başkanı