Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Diş Protez Teknolojisi








 “İDEX İSTANBUL” sektörün en büyük fuarı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Diş Protez Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erdem Polat İDEX İstanbul Fuarı hakkında konuştu.


Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erdem Polat, açıklamasına şu ifadelere yer verdi: 1Ağız ve Diş Sağlığı alanında dünyanın en büyük üç fuarından biri olan İDEX İstanbul, her yıl Nisan ayında İstanbul’da yapılmaktadır. Bu yıl 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de yapılmış olan fuara 300’ün üzerinde firma, 1100’den fazla markasıyla katılmıştır"

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erdem Polat, "Bu yıl 16.’sı düzenlenmiş olan fuara dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye’nin birçok ilinden diş hekimliği fakülteleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri, diş klinikleri ve diş hekimliği odalarını temsilen öğretim görevlileri ve hastane yöneticilerinden oluşan pek çok sektör profesyoneli ziyarette bulunmaktadır" dedi.

Fuara Almanya, Avusturya, İtalya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve İngiltere’den çok sayıda firma nın katılımda bulunduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erdem Polat, "Çin, Tayvan ve Pakistanlı firmalar toplu katılımda bulunurken Brezilya ve Kore ise milli katılım gerçekleştirmiştir. Dental ünitlerden, röntgen cihazlarına, dijital sistemlere ve sarf malzemelerine kadar birçok diş hekimliği ekipmanı ile birlikte laboratuar ekipmanları, CAD-CAM cihazları, dijital modelleme sistemleri, hassas bağlantı ve döküm sistemleri ve mobilyalarına kadar birçok ürün ve ürün grubu 25 bin metrekare alanda sergilenmiştir" dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Erdem Polat, açıklamasına devam ederek şunları ekledi: "İDEX İstanbul, alanında dünyanın en büyük üç fuarından biri olmakla beraber ağız ve diş sağlığı sektörü için oldukça önemli olan Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’na da ev sahipliği yapmaktadır. Sektördeki yenilikler, gelişmeler ve eğitimler, fuar alanında oluşturulan uygulama alanlarında detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Kongre ve sempozyumda dünyanın en önemli akademisyen ve uzmanları, sektör çalışanları ve öğrencilerine sunumlar yapmaktadır. Bu yıl Diş Protez Teknolojileri sektöründe uzman kişi ve akademisyenler, artikülatörler, lazer sinterleme, CAD- CAM sistemleri, okluzal kumpas ve modelaj gibi konularda sunumlar yapmışlardır."

"Diş Protez Teknolojisi ve Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyenliği bölümlerimizden öğrencilerimizin sektörel firmalar ve uzman kişilerle iletişim kurabilmesi ve teknik gelişmeleri izleyebilmeleri açısından önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu fuara her yıl öğrencilerimizle birlikte katılmak konusunda biz de bölüm olarak gerekli hassasiyeti göstermekteyiz."