Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Çocuk Gelişimi








 Çocuk Gelişimi Öğrencileri Sokak Hayvanlarını Besledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Merve Mercan'ın organize ettiği 'Sokak Hayvanlarını Besleme' etkinliğine, öğrencilerin ilgisi ve özverisi büyük oldu.


Geçtiğimiz haftalarda yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının beslenme ve barınması her zaman olduğundan daha fazla önem kazandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri mesleklerinin gereği olan tüm canlılara duyarlılık ve yarar sağlama felsefesine bağlı kalarak bu konudaki sorumluluklarını yerine getirdiler. Kolilerden evler yapan, mamaları güvenli alanlara yerleştiren, sularının donmasını önleyecek önlemler alan öğrenciler mail aracılığı ile duygularını ifade ettiler.

Öğrenciler, sokak hayvanlarının sanıldığı gibi üşümemesinin söz konusu olmadığı ve bugünlerde özellikle hassas davranılması gerektiğini, bir canlıyı besleme ve ısıtmanın kendilerini oldukça duygulandırdığını dile getirdiler. İstanbul içi ve dışından besleme yaptıkları ana dair fotoğrafları da yine mail aracılığı ile gönderen öğrencilerimiz, bu duyarlılık çalışması için minnettar olduklarını
belirtti.