Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Anestezi








 2018 - 2019 Bahar Dönemi Anestezi Program Başkanı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Anestezi Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Funda PEHLEVAN Dönem Açılış Mesajı


Çok değerli ve kıymetli Anestezi Öğrencileri,

Şahane bir güz dönemini geride bıraktık.Geride bıraktığımız bu güz dönemi anestezi için başlangıç ve algılama ile ilgili geçişini tamamladık. Bahar dönemi bizlerin anestezinin için detaylıca girip aslında yapacağımız işin sadece toplum içerisinde bulunan hastaları uyutup uyandırma algısını ortadan kaldırmanızı algılayacak bir dönem olacaktır. Bizlerin sadece ameliyathanede olmadığını acil servis, doğumhane, radyoloji ve daha sayamadığım hastanelerin her biriminde olduğumuzu, zincirin en önemli halkası olduğumuzu algılamamız ve öğrenmemizi sağlayacak şahane bir dönem olarak geçecektir.

Sizlerin bu dönemde öğreneceği ve uygulanacağı o kadar uygulama ve içinde olmaktan keyif aldığınız teori derslerimiz ile anestezinin derinliğini hastalara mükemmeliyetçi yaklaşımının tüm derinlikleri ile göreceğiz. Özellikle uygulama yaparken teori bilgilerimizin ne kadar yararlı olduğunu her uygulamada karşımıza çıkacak bir komplikasyonun teori bilgilerimizle değerlendirip buna karşı hızlı önlemler almayı ve ameliyat masasında yatan her hasta ile empati kurup onlar için yaptığımız her hazırlık aslında yarın bizlerinde o masada yatabileceği olgusuyla tam teçhizat ve kusursuz bir anestezi hazırlığı yapmayı, cerrahi süreçte anestezi idamesini sürdürmeyi, acile gelen kalbi durmuş veya yaşamsal faaliyetlerini tamamını kısıtlayan bir hastaya doğru müdahale etmeyi ve alanı kontrol etmeyi, ameliyathane dışında yapacağımız anestezi girişimlerini öğrenme yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Sizlerle geçireceğimiz bu güzel ve merak içeren içine girdikçe yeni bilgiler öğreneceğiniz bilgi ufkumuzun sınırlarını zorlayacak sizlerden gelecek yeni fikirler ile birşeyler keşfedebileceğimiz bir dönem olacağına tüm kalbimle inanıyorum
Şimdiden hepinize başarılar diler tıp dünyasının en riskli birimlerinden biri olan anestezi branşında ilerlemeniz temennisiyle.
 
 
Öğr. Gör. Funda PEHLEVAN
Anestezi Program Başkanı