Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Ameliyathane Hizmetleri








 Ameliyathane Teknikerleri Derneği


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Ameliyathane Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Tuba Öz Ameliyathane Teknikerleri Derneği hakkında bilgi verdi.


Öğr. Gör. Tuba Öz, açıklamalarına şunları kaydetti: "Dernek, kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel bir kişiliğe sahip kişi topluluklarındandır. Türk Medeni Kanunu'na göre herkesin önceden izin almadan dernek kurma hakkı vardır. Fiil ehliyetine sahip her gerçek kişinin dernek kurma hakkı vardır. Ayrıca, hiç kimse dernek kurmaya veya derneğe üyeliğe zorlanamaz."

"Dernekler vakıflar gibi topluma yararlı bir hizmet gerçekleştirmek için kurulmuş yasal topluluklardandır. Derneklere fiil ehliyeti olan her gerçek ve tüzel kişiler üye olabilir. Peki Ameliyathane Hizmetleri bölümü öğrencileri kendi mesleklerine yönelik dernekleri olduğunu biliyorlar mı? Derneğin etkinliklerini takip ediyorlar mı?.."

"ATEKDER Türkiye Ameliyathane Teknikerleri Derneği 12 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. ATEKDER, Ameliyathane Teknikerlerinden oluşan üyeleri ile mesleği en iyi şekilde temsil etmektedir. Her geçen gün üye sayısını arttırarak büyümeye çalışan ATEKDER’in İstanbul Gelişim Üniversitesi Ameliyathane Hizmetleri Bölümü mezun ve halen okuyan öğrencileri tarafından  da takip ediliyor olması büyük önem taşımaktadır."