Ağız ve Diş Sağlığı

Tarihçe

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz, 12 / 09 / 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüştür.
       Çağdaş eğitim anlayışı içerisinde, sürekli değişim ve gelişim gösteren, ulusal ve uluslararası dinamikleri dikkate alan, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde, 2013 yılında, Diyaliz, Fizyoterapi, Dişçilik Hizmetleri, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler, Elektronik ve Otomasyon, Gençlik Hizmetleri, Saç ve Güzellik Hizmetleri, Organizasyon Bölümlerine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Diş Protez Teknolojisi,  Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2 yıllık ön lisans programları arasında yer alan “Ağız ve Diş Sağlığı Programı”,teorik ve pratik bilginin dengeli olarak sunulduğu, akademik bir ortamda araştırılması, korunması, geliştirilmesinin yanında sağlıkta kalite standartlarına uygun birer Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı programı, TYT puan türü ile öğrenci almaktadır. Program zorunlu yetkinlik dersleri, zorunlu alan dersleri, seçmeli alan dersleri ve seçmeli alan dışı dersler ve staj programları içerecek şekilde yapılandırılmıştır.

Ayrıca programımızda  öğrencilerimize değişim programları ile yurtiçinde ve yurtdışında farklı tecrübeler yaşama fırsatı da sunulmaktadır. Başarılı öğrenciler, Erasmus+ gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile bir yarıyıl veya daha uzun süreli olarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğrenimlerinin bir bölümünü tamamlayabilmektedir. Yine öğrencilerimize yatay ve dikey geçiş imkanı sunularak geleceklerini planlamada önder olmak hedeflerimiz arasındadır.