Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - shmyo@gelisim.edu.tr

Ağız ve Diş Sağlığı








 2018 - 2019 Bahar Dönemi Ağız ve Diş Sağlığı Program Başkanı Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Ağız ve Diş Sağlığı Programı Program Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Haluk KURTULMUŞ'un Dönem Açılış Mesajı


Sevgili Öğrenciler
 
        Ülkemizde ağız ve diş sağlığı teknikerliği büyük önem kazanmaktadır. Daha önce diş hekiminin yanında bu işi öğrenen halk ağzıyla alaylı olarak yetişen ağız ve diş teknikerleri günümüzde sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu ağız ve diş sağlığı programında iki yıl (dört yarı yıl ) eğitim görmekteler.
         Ağız ve diş sağlığı programı bilgi ve beceriyi birleştiren disiplinerarası   meslek dalıdır. Okulumuzda bilgiyi teorik derslerde beceriyi modern laboratuar uygulamalarından alan öğrencilerimiz ayrıca yaz stajı ve dönem içi stajları ile bilgi ve becerilerini pekiştirmektedir.
        Ağız ve diş sağlığı programın dan mezun olacak siz öğrencilerimiz için hızla yetişmenizi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda ağız ve diş sağlığı programın dan mezun olduğunuzda , bu sektörün aranılan ara eleman olarak yetişmenizi sağlamak önemli amacımızdır.
        Bu alanda yetişmiş elemanların sayısının artması ile birlikte ağız ve diş sağlığı kliniklerinde ağız ve diş sağlığı teknikerleri çalıştırılması yaygınlaşmaya başlamıştır. Öğrenme istek ve heyecanı içinde olmanız, başarınızın anahtarı olacaktır. Ülkemizde bir çok alanda bilimsel düzeyde eğitim almış meslek personellerine ihtiyaç vardır.
        Bu ihtiyaçların karşılanması katkı sağlamak amacı ile ağız ve diş sağlığı programımızın toplum ihtiyaçlarına yönelik elemanlar yetiştirmeye devam etmektedir.Ağız ve diş sağlığı programında güçlü teorik alt yapının aynı şekilde güçlü pratik yapıyla birleştirilmesi ile Üniversitemiz ağız ve diş sağlığı  mezunlarına geniş bir avantaj sunmayı hedeflemektedir.
        İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükekokulu olarak mesleğini en iyi şekilde yapabilecek bilgi ve beceriye sahip toplumsal gelişime katkı sağlayacak ağız ve diş sağlığı tekniker adaylarını yetiştirmek bizim ilk amacımızdır.
       Sizleri geleceğe hazırlamak için sunduğumuz fırsatları iyi değerlendirmeniz ve üniversitemiz olanaklarını ve imkanlarını iyi kullanmanızdır. Ağız ve diş sağlığı programının öncelikli hedefi kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu bilgili ve kendine güvenen sosyal ve sorumluluk duyguları gelişmiş mezunları ülkemiz hizmetine sunmak ilk hedefimizdir.
       Bütün bu duygu ve düşüncelerle bahar döneminin siz sevgili öğrencilerimize  başarı , sağlık ve mutluluk getirmesi dileği ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
                                                                                                                                        
                                                                  
          Dr Öğr Üyesi Haluk KURTULMUŞ
Ağız ve Diş Sağlığı Program Başkanı