Yüz yüze Sınavlar Hk.

Sevgili Öğrenciler,
2021-2022 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Vize Sınavları 20.11.2021-28.11.2021 tarihleri arasında yapılacak olup sınav programlarınızı OBİS’ten öğrenebilirsiniz. Tüm derslerimizin sınavları yüz yüze yapılacak olup aşağıdaki hususlara dikkatinizi önemle rica ederiz.

1. Mesleki Uygulama gibi işyeri-staj yeri derslerinin teorik saati bulunmadığından bu derslerden vize sınavı yapılmayacaktır.
  2. Sınavlara gelirken öğrenci kimliklerinizi ve nüfus cüzdanlarınızı mutlaka yanınızda bulundurunuz ve gözetmenin göreceği şekilde sıranızın üzerine koyunuz. Öğrenci kimliğiniz henüz çıkmadıysa mutlaka sekreterlikten fotoğraflı öğrenci belgesi alınız ve sınavda yanınızda bulundurunuz.
  3. Sınavlardan önce tüm ders notlarınızı ve materyallerinizi oturma alanınız dışında bırakınız.
  4. Sınav başlama saatinden en az 10 dk. önce sınav binasında olunuz, sınav başlama saatinden 15 dk. sonra gelen öğrencilerin sınava alınmayacağını unutmayınız.
  5. Sınıf kapılarına öğrenci listeleri asılmış ise mutlaka listeleri kontrol ediniz ve adınızın yazılı olduğu sınıfta sınava giriniz.
  6. Sınav kağıdınız ve cevap kağıdınızdaki tüm bilgileri mutlaka eksiksiz olarak doldurunuz.
  7. Görevlilerin başlangıçta belirttiği kurallara sınav süresince uyunuz.
  8. Pandemi sürecinin devam etmesi nedeni ile tüm maske-mesafe-temizlik kurallarına uyunuz. Sınavınız bittiğinde sınıftan çıkınız ve koridorlarda kalabalık oluşturmayınız.
  9. Kopya girişiminde bulunan öğrencilerin işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği esaslarına göre yürütüleceğini unutmayınız.
  10. Öğrenciler sınav notlarına itirazlarını sınavlarının ilan edilmesi itibarı ile 5 (beş) işgünü içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yapabilirler. (bkz. İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 26/3)
  11. Vize Sınavına katılamayan öğrenciler mazeret sınav başvurusu yapmak üzere sınav tarihinden itibaren 5 (beş) işgünü içerisinde sağlık raporları ile birlikte Müdürlüğümüze başvurmalıdır. İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliği gereğince geçerli sağlık raporu yalnızca ‘Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanelerinden’ alınmış olanlardır. Covid-19 Pandemi şartları gereğince sınav haftasında pozitif çıkan öğrenciler ASM ya da e-devlet ten alınan pozitif sonuç bilgisine ait belgelerini Müdürlüğümüze (shmyo@gelisim.edu.tr) mail ile iletebilirler.
Hepinize başarılar dileriz.

Prof. Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU