Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Geleceği Kitapla Aydınlat Kulübü'nden “Dünyayı Güzelleştiren Kadınlara Dünyayı Güzelleştiren Kitaplar” Etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına ait “Geleceği Kitapla Aydınlat Kulübü” öğrencileri kulüp danışmanları ve program başkanları öğretim görevlisi Nazlı Yüceol ışığında öncelikle Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kitap bağışı toplanıldı. Ardından kitaplar, öğretim üyelerine hediye edildi.

Geleceği Kitapla Aydınlat Kulubü şu açıklamalarda bulundu: "Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Bilim, teknoloji, sanat, kültür ve hayatın her alanında fırsat eşitliğinin olduğu, kadın erkek ayrımı yapılmaksızın yeteneklerimiz bir arada eşit şartlarda değerlendirildiği, cinsiyet bazlı ayrımın geride kaldığı nice kadınlar gününü birlikte tekrar ve tekrar kutlamak dileğiyle."