Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Program Başkanı Öğretim Görevlisi Nazlı Yüceol 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü'nü kutlayarak mesaj yayımladı.

Tıbbi Sekterler, üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarında 4 yarıyıllık eğitimi tamamlayarak Tıbbi Sekreter unvanı alan ve sağlık kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde görev yapan kişilerdir.

Tıbbi sekreterlerin görevleri arasında, sağlık kurum ve kuruluşlarında kayıt tutmak, dosyalama, ve raporlama yapmak, iletişimi sağlamak, randevuları planlamak, sağlık personelini asiste etmek, hasta kaydı tutmak, taburcu işlemleri yapmak, tıbbi bulguları derlemek ve düzenlemek, arşiv düzeni sağlamak gibi görevler yer almaktadır. Tıbbi Sekreterler sağlık kurum ve kuruluşlarının pek çok farklı biriminde görev alabilmektedir, bu yönü ile Tıbbi Sekreterler diğer tüm sağlık kurumu çalışanın olduğu gibi son derece önemli ve ihtiyaç duyulan kişiler haline gelmektedir.

Sağlık kuruluşları veya özel muayenehanelerde hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlamakla yükümlü, sağlık sektörünün emektar çalışanları olan Tıbbi Sekreterlere özel bir gün olan Dünya Tıbbi Sekreterler Günü, her yıl 29 Kasım tarihinde kutlanmaktadır.

Özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde tüm diğer sağlık çalışanları gibi Tıbbi Sekreterler de büyük bir özveri ile çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir. Öncelikle şuan da görevleri başında bulunan Tıbbi Sekterlere pandemi sürecinde gösterdikleri bu büyük özveri için tebrik ve teşekkür ederim. Bununla birlikte tüm Tıbbi Sekreterlerin ve üniversitemiz Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencisi olan, geleceğin birer Tıbbi Sekreter adayı değerli öğrencilerimizin Dünya Tıbbi Sekreterler Günü’nün kutlarım.