Radyoterapi

2018 - 2019 Bahar Dönemi Radyoterapi Program Başkanı Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Radyoterapi Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Selim ÖĞÜT'ün Dönem Açılış Mesajı

Gelişim Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Radyoterapi Bölümü,

Üniversitemiz SMYO, Radyoterapi Bölümünde 2018-2018 Bahar dönemi eğitim 04.02.2019  tarihinde başlamıştır.
Radyoterapi Programının amacı; Radyoterapi uygulayan merkezlerde yardımcı sağlık personeli  olarak çalışacak elemanları yetiştirmektir.
Radyoterapi Teknikeri; yüksek teknolojili radyoterapi cihazlarını kullanan ve hasta tedavisinde rol alan  sağlık meslek mensubu olarak görev yapmaktadır.
Üniversitemizde de 2010 yılından itibaren Radyoterapi Bölümümüzde  eğitim- öğretim devam etmekte olup, her yıl yeni mezunlarımız Türkiye ‘nin  farklı bölgelerindeki  Radyoterapi merkezlerinde iş imkanı bulmaktadır .
Amacımız;  İnsan sağlığı ve özellikle Onkoloji hastalarının tedavisinde çok önemli rol oynayan ve multidisipliner ekibin bir parçası olan Sağlık meslek mensuplarının en iyi şekilde yetiştirilmesidir.
Üniversitemizde iki  yıllık ön lisans eğitimi süresince öğrencilerimizi;  bilgi, görgü, beceri ve deneyimlerini arttırılarak kalifiye  elemanlar olarak  yetiştirmek ve mezun etmek  amaçlanmaktadır.
Yeni Eğitim ve Öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Öğr. Gör. Selim ÖĞÜT
Radyoterapi Program Başkanı