Otopsi Yardımcılığı

Afetlere Kriminal ve İlk Müdahale Yönünden Bir Bakış

Paramedik Anıl Can Gürgen'in "Afetlerin Kriminal Açıdan İncelenmesi ve İlk Müdahale" konulu semineri İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Otopsi Yardımcılığı Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlksen Sarı O'nun moderatörlüğünde 14 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

115 öğrencinin katılım sağladığı seminerde afetlerin hem kriminal yönü hemde ilk müdahale yönü kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Afetler kasamında depremlerde enkaz alanında yaralıya ilk tıbbi müdahale, yaralılara psikolojik ilk yardım, afetlerde olay yeri incelemesi, delillerin toplanması, korunması ve delil zinciri, afet sonrası dönemin tıbbi ve kriminal açıdan incelenmesi gibi önemli başlıklara değinildi.