Optisyenlik

Optisyenlik Hakkında

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Ünlü, Optisyenlik Programı'nı tanıttı.

Optisyenlik, bir önlisans programıdır. Bu programın amacı göz hekimi tarafından belirlenmiş göz bozukluklarının giderilmesi ya da iyileştirilmesi için, hastalara uygun optik araç ve gereçlerin doğru bir şekilde kullanımını konusunda yardım etmek ve göz hekimi tarafından belirlenmiş tedavi sürecinin hastaya eksiksiz bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz, eğitim-öğretim süreci boyunca genel halk sağlığı bilgisine sahip, gelişmelere ayak uydurabilen ve optik alanındaki gelişmeleri takip eden, sorumluluk sahibi, iş etiği kurallarına hâkim ve bu kuralları uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmektedir. Ayrıca hekimin yazdığı reçeteyi okuyabilmek, uygun cam ve çerçeveyi tedarik edebilmek ve optisyenlik alanında bulunan gerekli araç-gereçleri kullanabilmek için öğrencilerimize, okulumuz optisyenlik atölyesinde uygulamaları eğitimler verilmektedir.

Bu programdan mezun olan kişiler Optisyen unvanı almaya hak kazanarak göz hekimleri ve optik sektöründeki kişiler ile birlikte bir ekip çalışması içerisinde çalışmalarını sürdürürler.