İlk ve Acil Yardım

Çocuklarda Ev İçi Kazalar

İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Emel ÇAKAR, A Haber'e ''Çocuklarda Ev İçi Kazalar'' hakkında röportaj verdi.

Çakar ‘Ev içi kazalarda yaş gruplarına göre tehlikelerin farklılıklar gösterdiğini, özellikle yürümeye başlamaları ile birlikte çocuklarda ev içi kaza görülme olasılığının arttığını, bizim olmaz çocuktur yapmaz dediğimiz her şey mümkün olduğunu bu yüzden özellikle evlerimizin tehlikeli olarak belirlenen bölgelerinin güvenli alanlara dönüştürülmesi ve çocuğun uzun süre gözetimsiz bırakılmaması gerektiğini" aktardı. "Ayrıca banyo, mutfak gibi alanlardaki kimyasal maddelerin çocukların ulaşabileceği yerlerde olmaması gerektiği, mutfakta ocak kullanımı esnasında arka ocakların tercih edilmesi, ağızlarına sokulabilecek boyutlardaki materyallerin çocuklar için tehlike oluşturabileceği de unutulmamalıdır.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.