Elektronörofizyoloji

Elektronörofizyoloji Programını Tercih Edecek Öğrenciler

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na giren öğrencileri sınav kadar heyecanlandıran tercih dönemi içerisindeyiz. Öğrenim göreceğiniz program/bölüm hakkında kapsamlı araştırma yapmanız önerilmektedir. Bu doğrultuda sizlere faydalı olması açısından Elektronörofizyoloji programıyla ilgili bilgi verilmesi amaçlanmıştır. Bu program, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda yer alan 2 yıllık ön lisans  programlarından biridir.

Elektronörofizyoloji Programı, merkezi sinir sistemi bozukluklarına bağlı olarak meydana gelen beyinsel, bilişsel bozuklukların ve bu bozukluklara bağlı olarak EEG (Elektroensefalografi), EMG (Elektromiyografi) ve PSG (Polisomnografi) gibi elektronörofizyolojik yöntemleri hekimin gözetiminde hastalara uygulayabilecek bilgi ve beceriye sahip Elektronörofizyoloji Teknikerleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, mezunlarımız başta nöroloji olmak üzere, KBB, psikiyatri, fizik tedavi, pediatri, göğüs hastalıkları ve fizyoloji gibi çok çeşitli alanlarda çalışma imkanı bulabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz bu programdan mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sinavi’nda (DGS) başarılı oldukları takdirde “Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

Bu süreci iyi değerlendirmenizi, öğrenim süresi ve mezuniyet sonrası çalışma imkanlarını da düşünerek doğru tercihte bulunmanızı temenni ederiz.