Elektronörofizyoloji

2018 - 2019 Bahar Dönemi Elektronörofizyoloji Program Başkanı Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Elektronörofizyoloji Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Sevinç BABA'nın Dönem Açılış Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz,

2018-2019 Bahar Yarıyılı’na merhaba! Bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin son dönemi olması nedeniyle onlar için daha fazla anlam taşıyor gibi görünse de yeni başlayan öğrencilerimize zamanın çok kıymetli oluğunu hatırlatarak, bu sıralarda öğreneceklerinin bir tekrarı olmayacağını belirtmek isterim.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Elektronörofizyoloji Programı öğrencileri aldıkları eğitim doğrultusunda, merkezi sinir sistemi bozukluklarıyla seyreden hastalıkların teşhisinde yararlanılan nörofizyolojik yöntemlerin hekim gözetiminde hastalara uygulamayı bilen sağlık teknikerleri olacaktır. Programı bitiren öğrenciler “Elektronörofizyoloji Teknikeri” unvanıyla uzman hekimin denetiminde, elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), polisomnografi (PSG), pozitif hava yolu basıncı (PAP) titrasyonu, uyarılmış potansiyel çalışmaları gibi elektronörofizyolojik uygulamaları yapmaktır.  Başta nöroloji olmak üzere, KBB, psikiyatri, çocuk, göğüs hastalıkları, fizyoloji uzmanlarının gözetimi ve denetiminde resmi ya da özel hastane ve polikliniklerin elektroensefalografi, uyarılma potansiyelleri, uyku ünitelerinde çalışabilirler. Öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarına ve Üniversite’mizin imkanlarından yararlanmalarına önem vermekteyiz. Bu doğrultuda kendilerini çok yönlü geliştirmelerini öneririm.
Üniversitemizin öğretim elemanlarının, çalışanlarının ve öğrencilerimizin yeni akademik yarıyılını kutlar, siz öğrencilerimizi hedeflerinize ulaştırmasını dilerim.

Öğr. Gör. Sevinç BABA
     Elektronörofizyoloji Program Başkanı