Diyaliz

Diyaliz Laboratuvarı

Diyaliz Laboratuvarında; teorik olarak işlenen derslerin yanı sıra uygulama dersleri yapılarak öğrencinin hem staja hem de mesleki bilgiye hazırlık yapması sağlanmaktadır.

Öğrencilerin bireysel olarak uygulamayı yaparak, tam öğrenme sağlanması hedeflenmektedir. Doktor direktifi ile çalışacak olan diyaliz teknikerlerinin hasta üzerinde gerçekleştirecekleri tüm tıbbi girişimler, laboratuvarda yapılan uygulamalar ile pekiştirilmektedir.

Laboratuvarda bulunan diyaliz cihazları, maketler ve diğer çeşitli ekipmanlar uygulama esnasında kullanılmaktadır.

Öğrenciler hasta ile iletişimi, hastanın yaşam bulgularının takibini, hastanın diyalize alınması ve diyalizden çıkarılmasını; diyaliz öncesinde, diyaliz sırasında ve diyaliz sonrasında gelişebilecek tüm komplikasyonlara müdahale edebilme yeteneğini diyaliz laboratuvarında yaptığı uygulamalar sayesinde kazanmaktadırlar.